Forside > Personligheter > Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Sveriges tidligere statsminister

Fredrik Reinfeldt har mer enn 25 års erfaring med svensk, nordisk og internasjonal politikk. Han var statsminister fra 2006–2014 og partiformann for de svenske Moderaterna fra 2003–2015.

Emner: Globale utfordringer, endring, lederskap i endring, økonomi, samfunnsutvikling

Fredrik Reinfeldt forandret og fornyet Moderaterna og skapte Nya Moderaterna. I valget i 2006 oppnådde Nya Moderaterna historisk suksess. Sammen med kollegene sine i Alliansen dannet Reinfeldt en koalisjonsregjering som vant to valg på rad og styrte Sverige i til sammen åtte år. Allianseregjeringen reformerte svensk økonomi og innførte en arbeidslinje i arbeidsmarkedspolitikken. Sverige ble et av de tydeligste reformlandene blant verdens industriland. I løpet av Alliansens tid ved makten ble det skapt over 300 000 nye arbeidsplasser i den svenske økonomien. Sverige hadde høyere vekst og en av de sterkeste offentlige økonomiene av alle sammenlignbare land. Sverige var dessuten det eneste landet i EU som reduserte statsgjelden sin under finanskrisen.

Fredrik Reinfeldt ble valgt inn i Sveriges Riksdag for første gang i 1991, da han var 26 år gammel. Han var forbundsleder i MUF fra 1992–1995. Han var også leder for organisasjonene som organiserte ungdomsforbundene for Moderaternas og Kristdemokraternas søsterpartier i Europa fra 1995–1999.

Fredrik Reinfeldt er en erfaren taler med nærmere tretti års erfaring med offentlige opptredener både i Sverige og internasjonalt. Han snakker blant annet om forandringer i Norden, Europa og verden. Hvordan påvirkes vi av disse forandringene, og hvordan skal vi tilpasse og fornye oss? Hvilken type lederskap og hvilke erfaringer er viktige for å håndtere stadig forandring?

Talerforum Norge AS, Tel: 22 11 02 20. E-post info@talerforum.no