Patrik Andersson

Patrik Andersson

Samfunnsbygger, entreprenør og somalisk bandylegende

Alle prater om integrering, entreprenørskap og målbevissthet, men Patrik Andersson sørger for å levere.

I en omveltende forelesning får vi treffe inspirasjonskunstneren som gjorde bandy til et integreringsspørsmål og satte den svenske byen Borlänge på verdenskartet.

Patrik Anderssons engasjerende, inspirerende og morsomme forelesning tar utgangspunkt i et Borlänge som stod overfor en rekke tøffe utfordringer. Industrien gikk på tomgang, den store musikkfestivalen hadde gått konkurs og de 50 000 innbyggerne hadde fått et tilskudd av 3000 somaliske flyktninger. Men der fremmedfiendtlighet og sosial eksklusjon kunne ha blitt resultatet, ville Patrik det annerledes. Her begynner historien som har fengslet en hel verden: historien om det somaliske landslaget i bandy og deres reise til VM i Sibir, som har fått store internasjonale mediekonsern som CNN, BBC, Al-Jazeera og Wall Street Journal til å valfarte til Borlänge for å rapportere om prosjektet.

Det foreligger også langt fremskredne planer om en Hollywood-produksjon om det somaliske landslaget i bandy. Det er inngått en samarbeidsavtale med en av Hollywoods mest fremgangsrike produsenter. I januar 2015 hadde filmen «Trevligt Folk» premiere. Filip & Fredrik stod for regien, og Patrik Andersson har en av hovedrollene. Filmen beskriver hvordan prosjektet kan komme til å forandre de somaliske spillernes fremtid for alltid, men også hvordan det har påvirket Borlänge, Sverige og synet på innvandrernes situasjon i det svenske samfunnet. Patrik ble spesielt invitert til å tale til FN da deres integreringsrapport ble utgitt sommeren 2015.

Forelesningen inneholder blant annet:

• Somalia Bandy-prosjektet – bakgrunn, reisen og fremtiden • Filmen «Trevligt folk»

• Out of The box – Hvordan kan du nå målene dine gjennom å tenke utenfor boksen?

• Mye snakk, men også mye handling – mange kan få en idé som Somalia Bandy, men hvordan gjennomfører man den?

• Med Somalia Bandy som eksempel – hvordan kan vi bruke vår reise til å oppnå fremgang innen for eksempel bedrifter med samme konsept?

• Markedsføring og media – hvordan lyktes vi med å få hele verdens media til en svensk småby som heter Borlänge, for å fortelle om en sport mange aldri har hørt om, som dessuten utøves av somaliere?

• Sivilsamfunnets rolle i integreringen – hvordan samarbeidet kommunen, den private entreprenøren og idrettsforeningen for å nå målet? Hvordan ser situasjonen ut i Borlänge, og hvorfor trengtes Somalia Bandy?

Patrik skreddersyr hver forelesning med konkrete eksempler. Det er vanskelig å ikke la seg engasjere av Patriks energi og viljestyrke når han forteller om tankene bak prosjektet og de somaliske spillernes utrolige vilje til å nå VM, og målet deres om å få representere landet sitt i et VM-sluttspill. Det er en forelesning der latter blandes med tårer. Patrik Andersson er utdannet lærer og har en bakgrunn som journalist, PR-konsulent og entreprenør. Han stiftet det somaliske landslaget i bandy.

Patrik Andersson

Patrik Andersson

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Book en foredragsholder

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Book en foredragsholder

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2