Anders Hansen
Fotograf: Stefan Tell

Anders Hansen

Hjernesterk

Vil du bli bedre til å takle stress, føle deg vel, forbedre din hukommelse og bli mer kreativ og intelligent?

Så begynn å rør på deg! Moderne hjerneforskning viser at mosjon og trening har helt utenkelige effekter på hjernen, det organet som påvirkes aller mest av at vi rører på oss. Og det gjelder både barn og voksne, ja, til og med eldre! Anders Hansen, overlege i psykiatri, forteller om det siste innen vitenskapen omkring hvordan trening direkte påvirker hjernens funksjoner og vår helse.

Anders har skrevet bøkene Hjernesterk, Skjermhjernen og Deppehjernen. Han mener at fysisk aktivitet er det viktigste man kan gjøre for hjernen. Anders gir konkrete tips på hvordan du skal røre på deg for å få de positive effektene - som er så omfattende at man faktisk kan kalle dem for en mental oppgradering!

Når du rører på deg blir du ikke bare piggere og føler deg bedre. Trening påvirker også konsentrasjonen, hukommelsen, søvnen, kreativiteten og stresshåndtering - til og med personlighet og intelligens. Du tenker helt enkelt raskere og kan legge inn et ekstra "mentalt gir", for eksempel å kunne konsentrere deg når det er støy rundt deg. Og alle som rører på seg får disse fordelene - barn, voksne og eldre. I boken Hjernesterk får du ta del av aktuell forskning og vite hvordan du skal trene for å oppnå alle positive effekter som forskningen viser til.

- Vi mennesker har ikke bare en kropp som er bygget for bevegelse. Hjernen vår er også det. Fysisk aktivitet er medisinen vi glemte fordi ingen tjener penger på den. Det er ubegripelig at flere ikke kjenner til hvor viktig det er for hjernen at vi rører på oss. Om du ikke er fysisk aktiv fungerer ikke hjernen din like godt som den kunne gjort, sier Anders Hansen.

Pressebilder

Anders Hansen

Anders Hansen

Overlege

Fotograf: Stefan Tell

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Book en foredragsholder

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Book en foredragsholder

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2