Håkan Ericson
Fotograf: Frankie Fouganthin

Håkan Ericson

Høypresterende team – ledelse og medarbeiderskap

Håkan Ericson er den framgangsrike treneren som ledet det svenske U21-landslaget til sitt første EM-gull noensinne. Han har også vært ansvarlig for det Svenske Fotballforbundets lederkurs.

Du kan ikke planlegge og forvente framgang – men du kan forberede deg "som om" det er mulig – for så på denne måten optimere forutsetningene!

Foredrag om: Ledelse, team, motivasjon, drivkrefter og mentale prosesser

Lederskap må belyses tydeligere – det er Håkans erfaring! Organisasjoner må forstå at god ledelse tar tid – sjefer må få muligheten til å utøve bra lederskap ved å sette av tid og ressurser til å lede andre.

Det handler også om å velge ledere med omhu – faglig kompetanse er ikke det samme god ledelse. Ledelse er koblet til en klar visjon, men stor personlig frihet er det som får de fleste til å prestere langt utenfor tenkbare mål, spesielt for generasjonen som skal ta over vår framtid.

Med rett lederskap øker mulighetene til et sunt medarbeiderskap. Blir du behandlet rett på din arbeidsplass så øker muligheten at du er den du vil være når du kommer hjem – kjenner du mål og mening øker automatisk prestasjonen og resultatet på jobben.

Foredrag: 90-tallistene – vår framtid
Håkan Ericson foreleser om ledelse, medarbeiderskap, team og positive målbilder. Han holder foredrag om den yngre generasjonen, noe han har lang erfaring med gjennom sin rolle som gullvinnende leder for U21-landslaget i Sverige.

En ny yngre generasjon holder på å innta samfunnet og våre arbeidsplasser – som alle generasjoner står de for utvikling og nye atferdskoder. Det prates mye om 90-tallistenes måte å "ta for seg" og sette seg selv i første rekke, om deres behov for å bytte miljø oftere enn tidligere generasjoner. I blant beskyldes de også for å være late.

Naturligvis er dette grove generaliseringer og forskjellen mellom ulike individer er stor. Håkan har et positivt bilde av 90-tallistere, men han har vært tvunget til å endre en hel del i sitt lederskap.

  • Hvordan motiveres 90-tallister, hvilken posisjon skal man ta som leder og kollega?
  • Hva lokker den enorme kraften som finnes i denne generasjonens driv for å nå egne mål?

Håkan har jobbet med ulike grupper, født 1990-1999, under sju år på høyt internasjonalt nivå.

Etter å ha vunnet samtlige tre kvalifikasjoner, kommet til tre mesterskap samt vunnet Sveriges første gull på herrenivå med et ungdomslag anser Håkan at han har funnet en modell som han gjerne deler med seg. Han er dessuten pappa til to 90-tallister!

Foredrag: Høypresterende team i harmoni – mitt lederskap i 10 punkter

Å prestere hver dag i konkurranse med dine nærmeste venner for å ta en plass i helgens match, å bli sett av ti tusenvis av mennesker hver uke for å deretter bedømmes av millioner – det er en idrettsmann- og kvinnes på elitenivås hverdag. De fleste har ingen plan B for sin karriere og hele identiteten ligger i deres prestasjon.

Hvordan finner man balanse i livet og harmoni midt opp i alt dette? Har du ikke dette kommer du ikke til å nå dine drømmers mål!

Å prestere hver dag uten direkte konkurranse, men med viten om at menneskers liv og helse kan ligge i dine hender eller et barns framtid. Det kan være hverdagen for en medarbeider innen helsetjenester eller skolen. Du lykkes i ditt arbeid, men får aldri noen oppmerksomhet og får ikke synes for det store publikum. Kanskje er din egen påvirkning på ditt arbeid begrenset og du har ingen aning om hvordan bedriftens mål og visjoner ser ut. Hvordan holder man på engasjementet oppe i slike situasjoner?

Forutsetningene er helt ulike og utfordringene er på ulike plan, men prinsippet i lederskapet er den samme – det påstår i alle fall Håkan Ericson. Etter 30 år med utøvet lederskap på ulike nivåer og i ulike sammenhenger har han funnet disse tre stegene. Det er ingen "romforskning" – det er en struktur bygget på enkelthet!

Foredraget kan holdes i punktform med noen eksempler på 30-60 minutter, som et kurs på 6 halvdager eller som implementering i en bedrift under en lengre periode.

Pressebilder

Håkan Ericson

Håkan Ericson

Fotbollstränare

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2