Navid Modiri
Fotograf: Robert Eldrim

Navid Modiri

Den nysgjerrige samtalen

Navid Modiri er foredragsholder, forfatter og podkaster og arbeider med samtalen som verktøy for å hjelpe oss til å bli bedre til å snakke med og lytte til hverandre.

Navid er født i 1983 i Iran, oppvokst i Göteborg og nå bosatt i Skåne og Stockholm. Han har stått på scenen siden han var 16, vært programleder i P3 og i Sveriges television med "Filmkrönikan" og "Diktatorn" samt gjort hundrevis av opptredener som foreleser og med sitt band "Navid Modiri & Gudarna". Navid elsker å stille nysgjerrige spørsmål, sette i gang menneskers fantasi, få oss til å tenke på forandring og fremtid og bruke vår kreativitet for å skape en bedre verden. I 2009 fikk han Stora bloggpriset for sin blogg "365 saker du kan göra", vant prisen som Årets kommunikatør og ble nominert til Stiftelsen Konungens lederskapspris.

Han har samlet inn 50.000 ved hjelp av sine Facebook-venner for å spille golf med Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson, holdt sommerprogram i P1 om at "Alt er oppdiktet", og sammen med Svt og UR låst inn 8 unge mennesker i programmet "Diktatoren" for å undersøke hva demokrati egentlig er. Navid har startet initiativ som Sverige 3.0, Integratørene, Samtaleaktivistene og Facebookgruppen "What do you need help with today buddy?"

Høsten 2017 slapp han boken "Hei, Søster". Med utgangspunkt i sitt eget liv forteller han om Sverige i dag – om integrasjon, flukt og utenforskap – men også om språkets makt til å samle mennesker. Det er en fortelling om vanskeligheten med å tilpasse seg et nytt land, om å finne seg til rette, og om flukt i en videre forstand: Kanskje befinner vi oss alle egentlig på flukt fra noe?

Høsten 2020 skrev han sammen med vennene Björn Natthiko Lindeblad og Caroline Bankler boken "Jeg kan ta feil" om eks-munken Björn Natthiko Lindeblads liv.

Navid lager også den omtalte podkasten "Björn & Navid" sammen med foreleseren og eks-munken Björn Natthiko Lindeblad, jobber selv med sin egen podkast "Hur kan vi?" der han intervjuer annerledestenkende, debattanter, eksperter, forskere og politikere om hvordan vi kan bli bedre til å snakke med hverandre, leve med hverandre og sameksistere med andre mennesker og grupper i samfunnet, og har nylig startet en tredje podkast med vennen Mårten Granlund hvor de snakker om mannsnormer, maskulinitet og mannlighet i "Mandomsprovet". Navid og Mårten driver også den digitale mannsgruppen Storebror.

Akkurat nå er Navid i tillegg til sine podkaster aktuell med tre nye forelesninger om blant annet samarbeid, den nye mansnormen og hva du kan lære om livet ved å snakke med mennesker som ikke synes og tenker som deg. Navid jobber som rådgiver for flere høytstående ledere innen næringsliv og offentlig sektor og benyttes flittig som samtaleleder.

Foredrag
Hvorfor har menn det så dårlig når de styrer hele verden?
Sytt til prosent av alle som tar livet av seg, er menn. 8/10 ofre for dødelig vold er menn. Unge gutter henger etter i majoriteten av alle utdanningsresultater, og samtidig øker den psykiske uhelsen blant alle menn i alle aldre. Til tross for at medlemmer av det mannlige kjønn ofte sitter i maktposisjoner innen næringsliv og politikk og i mange tilfeller besitter store deler av kapitalen, er det noe som ikke helt stemmer. Hvorfor har menn det så dårlig når de styrer hele verden? Navid Modiri startet sammen med vennen og kollegaen Mårten Granlund den digitale mannsgruppen Storebror for å invitere menn til et trygt fellesskap der de kunne snakke om det som var vanskelig og utfordre hverandre til å vokse og bli bedre menn.

Gjennom å selv ha arbeidet med sine egne demoner i terapi, gjennom meditasjon og hundrevis av bøker i mange år, fant Navid flere nøkler til egen vekst som mann, partner og bror ved å begynne å arbeide terapeutisk i gruppe sammen med andre menn. Etter flere år med eget mannsgrupparbeid begynte han å støtte flere menn i å starte mannsgrupper og å søke støtte hos hverandre for å vokse. Innsiktene og nøklene fra dette arbeidet veves sammen med personlige erfaringer i et sårbart, ærlig og menneskelig foredrag om hvordan det er å være mann, pappa og partner i Norge i dag.

Hva jeg har lært om meg selv ved å snakke med nazister.
Under Musikkhjelpen i Sveriges radio og Sveriges Television 2013 auksjonerte Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson ut en golfrunde for å samle inn penger til utsatte kvinner over hele verden. Lite ante Jimmie at golfrunden skulle bli vunnet av en skjeggete iraner fra Göteborg som samlet inn 50.000 sammen med Facebook-vennene sine. Dette var det mediale startskuddet for Navid Modiris mangeårige bane som samtaleaktivist, selv om arbeidet med dialog og menneskelige samtaler hadde startet flere år tidligere. Siden da har Navid arbeidet med store selskaper, holdt foredrag for titusener av mennesker om samtaler som utgjør en forskjell, og startet tre samtalepodcaster. "Björn & Navid" hvor han snakker om eksistensielle spørsmål med eks-munken og vennen Björn Natthiko Lindeblad. "Mannsprøven" hvor han snakker om mannsnormer, maskulinitet og hvordan det er å være mann i dag med vennen og foredragsholderen Mårten Granlund. Og podcasten "Hvordan kan vi?" hvor han i flere år har invitert nazister, feminister, islamister, prester, sexarbeidere, imamer, kunstnere, politikere og meningsbærere fra venstre til høyre for å snakke om livet, døden, narkotika, sex, politikk og makt. Gjennom over 10 år med å samtale med forskjellige typer mennesker har Navid utviklet konkrete verktøy og nøkler for å bli bedre på å håndtere konflikter, lytte til andre mennesker på dypet og forstå både seg selv, andre og sin omverden gjennom å samtale på ordentlig med hverandre.

Konflikttrening for verdens mest konfliktskye mennesker.
Iblant trengs det en iraner fra Göteborg for å lære svensker å trene på konflikter. Samtaleaktivisten, podkasteren og foreleseren Navid Modiri har i 10 år arbeidet med samtalen som verktøy for å hjelpe organisasjoner, bedrifter og kommuner med å håndtere komplekse emner som integrasjon, innovasjon og lederskap.

De siste 3 årene har Navid startet podcasten Hvordan kan vi? hvor han møter kontroversielle og utfordrende gjester. Han har startet podcasten "Björn & Navid" sammen med den tidligere munken og vennen Björn Natthiko Lindeblad der vennene snakker om eksistensielle og emosjonelle emner. Han har også startet podcastkanalen "Mandomsprøven" der han sammen med vennen Mårten Granlund snakker om maskulinitet, mannsidealer og mannlighet.

Nå kommer Navid gjennom den interaktive forelesningen til å invitere til vanskelige samtaler for å trene den konfliktsky personen i å vokse, lære og utvikle både seg selv, gruppen og organisasjonen ved hjelp av samtalen som verktøy.

På en lekfull, kjærlig og utforskende måte tar Navid deg som deltaker med på en reise i samtalens verden. I denne verden går vi gjennom øvelser og eksempler på hvordan du kan møte mennesker, ulikheter og konflikter. Du får øve på nysgjerrighet, ydmykhet, sårbarhet, konfliktutholdenhet og tydelig kommunikasjon.

Detta är like verdifullt for deg som sjef, leder, teamleder som det er for deg som forelder, partner og menneske. Foredraget vil bli basert på dine spørsmål og utfordringer som sendes inn på forhånd. Med hensikt å gjøre innholdet enda mer skreddersydd og relevant for deg!

Hvordan kan vi snakke om mangfold?
Du skal ikke bruke mangfold for å vinne poeng på hvordan ditt selskap fremstår utad. Ikke bruk mangfold i en reklamekampanje eller tro at det vil være nok. Du kan ikke gjøre mangfold. Mangfold innebærer at du må åpne døren til din boks, trå ut og trene på din åpenhet overfor andre kulturer og mennesker. Det begynner med deg og din nysgjerrighet for andre mennesker.

"Mangfold er resultatet av at du trener deg selv og andre i åpenhet" - Pia Höök

Dette er akkurat det denne forelesningen inviterer til. Å nysgjerrig utforske og leke med å være åpen for å bli kjent med nye sider av dine medmennesker, men også av deg selv.

Grupper som samtaler på ordentlig samarbeider bedre.
Hva tror du skjer om teamet rundt konferansebordet virkelig deler det de faktisk mener og tenker i stedet for å sitte stille? Hva tror du skjer i et firma eller i en organisasjon hvis teamet er komfortabelt med å håndtere konflikter, snakke om det som føles utfordrende i stedet for bare å ta det opp på den der AW-en som en av kollegene noen ganger spontant organiserer?

Lag som snakker med hverandre, samarbeider bedre. Våger vi å ta den utfordrende samtalen og stå fast ved vår integritet, skaper vi tillit og trygghet. Målet er at laget skal kunne stole på at du står fast når det begynner å storme.

Pressebilder

Navid Modiri

Navid Modiri

Fotograf: Robert Eldrim

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2