Få større gjennomslagskraft!

Synneva Erland

Hvordan får du andre til å føle seg? Bevissthet rundt egen kommunikasjon gir deg trygghet, selvtillit og større gjennomslagskraft. Ja, det er faktisk avgjørende for om du lykkes eller ikke.

Den gode samtalen

Kommunikasjon er kompliserte greier. Eller ganske enkelt. Noen ganger merker man med en gang at en samtale glir nesten av seg selv. En umiddelbar forståelse. Kjemien stemmer. Å snakke sammen blir det enkleste i verden. I slike samtaler er åpenhet en vesentlig egenskap hos de involverte parter, i tillegg til tilstedeværelse, ydmykhet og engasjement.

Når kommunikasjonen blir et problem

Hva så når kommunikasjonen ikke fungerer? Når man føler at man snakker forbi hverandre, eller overhodet ikke forstår den andres argumenter? Hvordan forholder du deg i en gruppe der de involverte har fullstendig ulike synspunkter? Noen bruker kanskje også hersketeknikker, bevisst eller ubevisst. Da er ikke kommunikasjon det enkleste i verden lenger. Da skulle du gjerne hatt noen gode råd, eller hjelp fra en nøytral person som kan se ting fra en annen vinkel.

Hold emosjonene unna

En nær venn gav meg engang et godt råd før et komplisert møte. Han sa:

«Husk at dette er jobb, ikke privat. Tenk profesjonelt. Du skal gå ut av møtet med hodet heva. Du har lov å bli skuffet dersom du ikke får gehør for dine synspunkter, men du får ikke lov til å bli sint eller lei deg.
Hold emosjonene unna.»

De ordene hjalp kolossalt. Jeg inntok en saklig og profesjonell posisjon i møtet. Fikk jeg argumenter mot meg, stilte jeg spørsmål i stedet for å gå i forsvar. Jeg viste de involverte at jeg var godt forberedt. Jeg var bevisst på å vise respekt for alle, også de som jeg var dypt uenig med, og kanskje endatil følte meg krenket av. Min måte å takle dette på, var å vise profesjonalitet ved å ikke synke ned på et usaklig eller emosjonelt nivå. Dermed oppnådde jeg respekt og gehør for flere argumenter enn jeg hadde våget å håpe på i forkant.

Få større gjennomslagskraft!

Har du tenkt på hvor mye du faktisk kan oppnå dersom du kommuniserer bevisst og klokt? Kunnskap rundt egen kommunikasjon gir deg trygghet, selvtillit og mye større gjennomslagskraft. Ja, det er faktisk avgjørende for om du lykkes eller ikke.

For Synneva handler alt om kommunikasjon og hun skreddersyr sine foredrag, også på engelsk. Alle foredrag kan utvides med debatter, diskusjoner og workshops. Du kan lese mer om Synneva Erland og booke hennes foredrag her.

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2