Olof Gränström

Olof Gränström

En verden av fakta

Med historier, visualiseringer og en stor kunnskap om verden gir Olof et globalt og historisk perspektiv på viktige spørsmål innen bærekraftig utvikling, faktadrevet beslutningstaking og hvordan vi kommuniserer data og statistikk om verden.

Olof Gränström er statsviter, historiker og bedriftsøkonom med bakgrunn som pedagog. Han har jobbet som kursleder, organisasjonsutvikler, ekspert for Svenska Högskolan og for stiftelsen Gapminder som ble grunnlagt av Hans Rosling. Olofs mål har alltid vært å gi mennesker en bedre forståelse for vår omverden og gi tips til livslang læring hva gjelder vår verdens som er i konstant forandring.

Olof er en engasjert, kunnskapsrik og pedagogisk foredragsholder. Å selv forstå verden rundt oss, for å hjelpe andre forstå verden, er noe som alltid har drevet Olof. Ved å presentere fakta, visualiseringer av data, historier og gjennom å interagere med publikum blandes latter med følelsen av at verden faktisk står foran store utfordringer og at vi ikke har råd til å gjette oss til hvordan vi skal handle, men det behøves fakta og faktabaserte beslutninger.

Gapminder ledet han arbeidet med å undersøke menneskers uvitenhet om verden og samarbeidet med universitet, hjelpeorganisasjoner og større selskap. I dag jobber Olof som strategisk rådgiver på Novus der han hjelper selskaper og organisasjoner med å skape klarhet om hva mennesker forstår og kjenner til om vår verden. Olof har forelest over hele verden fra Kathmandu og Texas til Gnosjö.

Olof har forelest på middagstilstelninger for mindre grupper med framgangsrike entreprenører innen Londons finanssektor, for tusenvis av ungdommer på Kungsträdgården i Stockholm og på den årlige europeiske konferanser for statistikere. Publikum har fått være med på en reise der ny kunnskap og fakta blandes med engasjerende historiefortellinger og ofte provoserende sannheter.

Spørsmål som publikum kan få ta stilling til kan være:

  • Blir verden bedre?
  • Kan vi ta faktabaserte beslutninger?
  • Hvor mye vet jeg egentlig om verden?

Han har vært i både svensk TV og radio hvor han blant annet har pratet om redselen for faktabaserte beslutninger om klimaforandringene. Han har gjennom sin lange yrkeserfaring gode kunnskaper og innsikter om bærekraftig utvikling, globale makrotrender, utdanning og entreprenørskap.

Et helt annet emne som Olof også holder foredrag om er hvordan det er å være forelder til et barn med autisme. Dette da hans yngste sønn er autist. Ved å angripe sin sønns situasjon med samme nysgjerrighet og behov for fakta er hans historie en blanding av fakta og forskning, historier om livet blandet med strategier og humor. Olofs historie om hans sønn er nyttig for alle grupper som kommer i kontakt med barn og unge med nevropsykiatrisk funksjonsnedsettelse.

Pressebilder

Artikler

Olof Gränström

Olof Gränström

Statsviter

Søk

Bruk gjerne vår avanserte søking om du ønsker å snevre inn søket etter foreleser

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2

Be om et tilbud

Book eller få mer informasjon om en foredragsholder - vi vil komme tilbake til deg innen samme dag!

Om arrangementet
1
Kontaktinformasjon
2